Σούπα κουνουπίδι με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα

Σούπα κρέμα κουνουπιδιού με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα

Σούπα κρέμα κουνουπιδιού με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα!!!

Η απλή σούπα κουνουπιδιού ονομάζεται στα γαλλικά ντυπαρί. Βασισμένη λοιπόν στην βασική συνταγή, προσθέτουμε δύο υλικά που θα δώσουν μία ξεχωριστή γεύση και ένα ιδιαίτερο άρωμα στη σούπα μας. Κάτι αντίστοιχο έχουμε κάνει πάλι στη σούπα ντυπαρί καθώς τότε είχαμε βάλει κάρυ και γλυκιά πάπρικα. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σήμερα επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τον κουρκουμά για να μας δώσει το υπέροχο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του αλλά και την ισορροπημένα πικρή του γεύση. Λόγω του ότι θέλαμε να πουδράρουμε το κουνουπίδι, χρησιμοποιήσαμε σκόνη κουρκουμά και όχι τη ρίζα του.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κουρκουμά μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης στο μαρινάρισμα του κουνουπιδιού προσθέσαμε καπνιστή πάπρικα. Η καπνιστή πάπρικα θα δώσει το ιδιαίτερο άρωμά της. Θα πρέπει να την προσθέσουμε φειδωλά αλλιώς θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Η ιδιαιτερότητα σε σχέση με τη σούπα ντυπαρί είναι ότι σε αυτή τη συνταγή το κουνουπίδι θα το βάλουμε πρώτα στο φούρνο ώστε να ψηθεί και να πάρει μία παραπάνω γεύση.

Η συγκεκριμένη σούπα δεν θέλει πολύ ώρα βράσιμο. Ανάλογα το μέγεθος που έχετε κόψει τα λαχανικά, εξαρτάται και ο χρόνος βρασμού. Καθώς ολοκληρώσετε το βράσιμο και αφού πρώτα την πολτοποιήσετε μπορείτε να περάσετε τη σούπα από σινουά για να είναι πιο φίνα η υφή της ή αλλιώς να προσπεράσετε αυτή τη διαδικασία (με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο πηχτή λόγω των πολτοποιημένων λαχανικών).

Η σούπα κρέμα κουνουπιδιού με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα θα ολοκληρωθεί με την προσθήκη κρέμας γάλακτος. Η κρέμα γάλακτος θα δώσει την κρεμώδη υφή που χρειάζεται η σούπα μας.

Σχετικές Συνταγές