Κοτόπουλο αυγολέμονο

Σούπα κοτόπουλο αυγολέμονο

Η σούπα κοτόπουλο αυγολέμονο είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κυρίως το χειμώνα και πάντοτε ζεστό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και ποικίλες συνταγές γι’ αυτή τη γευστική μας σούπα.

Ξεκινώντας από το κοτόπουλο, το βάζουμε σε κρύο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Πολύ σημαντικό είναι κατά τη διάρκεια του βρασίματος να ξαφρίζουμε το κοτόπουλο. Τα λαχανικά που θα βάλουμε μπορούμε στο τέλος να τα χρησιμοποιήσουμε στη σούπα μας είτε ως πολτοποιημένα ή κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Τέλος για να φτιάξουμε μία σούπα κοτόπουλο αυγολέμονο έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ 3 τρόπων αυγολέμονου. Ο πρώτος είναι ο παραδοσιακός τρόπος χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια, προσθέτοντας στη συνέχεια τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό. Ο δεύτερος είναι ο επαγγελματικός τρόπος χτυπώντας ολόκληρο το αυγό και προσθέτοντας στη συνέχεια το χυμό λεμονιού και τον ζεστό ζωμό. Ο τρίτος είναι ο ασφαλής τρόπος. Χτυπάμε πρώτα τους κρόκους και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον ζεστό ζωμό από το κοτόπουλο. Ο τελευταίος τρόπος είναι και ο πιο ασφαλής για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.

Το ρύζι που χρησιμοποιούμε είναι γλασέ ή καρολίνα.

Σχετικές Συνταγές