Σούπα κάστανο

Σούπα κάστανο

Χριστούγεννα και σούπα κάστανο πάνε πάντα μαζί!! Καθότι τα κάστανα ευδοκιμούν τους φθινοπωρινούς μήνες, είναι και ένας από τους λόγος που τα συναντάμε κυρίως σε Χριστουγεννιάτικες συνταγές ως γέμιση, ως γλυκό ή ακόμα σε σαλάτες, σε μαγειρευτά φαγητά αλλά και σε μορφή σούπας όπου και θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Τα κάστανα στη σούπα μπορούμε να τα προσθέσουμε είτε ελαφρώς βρασμένα είτε ψημένα. Επιλέγουμε την ψημένη μορφή τους η οποία θα δώσει και μία πιο αρωματική γεύση στη σούπα. Εκτός από τη γεύση στη σούπα, ο λόγος που τα βράζουμε ή τα ψήνουμε είναι για να αφαιρέσουμε εύκολα το σκληρό φλοιό τους. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι το χάραγμα με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε κατά το ψήσιμό να ανοίξει και να μπορέσει να αφαιρεθεί εύκολα ο φλοιός.

Αφότου η σούπα κάστανο βράσει, την πολτοποιούμε είτε με ένα ραβδομπλέντερ είτε με ένα μπλέντερ ή ακόμα και με ένα μούλτι. Σε αυτό το σημείο έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να την ξαναβάλουμε στην κατσαρόλα και να ολοκληρώσουμε τη σούπα δίνοντας έτσι μία κρεμώδη – πηχτή υφή ή να την περάσουμε από ένα σινουά και στη συνέχεια να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα της σούπας. Με αυτό τον τρόπο η σούπα θα έχει μία πιο ρευστή και λεία υφή.

Η σούπα κάστανο είναι ή τέλεια επιλογή για πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!

Σχετικές Συνταγές