Σουφλέ με μπέικον και πιπεριές Φλωρίνης

Σουφλέ με μπέικον και πιπεριές Φλωρίνης

Σήμερα θα φτιάξουμε σουφλέ με μπέικον και πιπεριές Φλωρίνης. Είναι μία αφράτη παρασκευή με ωραία γεύση. Η συνταγή για να φτιάξουμε ένα οποιοδήποτε σουφλέ είναι περίπου η ίδια.

Η βάση σε ένα σουφλέ είναι η μπεσαμέλ και τα ασπράδια τα οποία τα κάνουμε μαρέγκα. Η μαρέγκα είναι αυτή που θα μας δώσει το φούσκωμα στο σουφλέ και την αφράτη αίσθηση στο στόμα μας. Η μαρέγκα θέλει λεπτό χειρισμό ώστε να αποδώσει τα μέγιστα στο παρασκεύασμά μας. Μία μαρέγκα παρασκευάζεται με το χτύπημα των ασπραδιών σε μια μπασίνα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν θα έχει σταθεροποιηθεί στη μπασίνα. Την προσαρμόζουμε στη συνταγή στο τέλος και την αναμιγνύουμε με αργές, κυκλικές, περιστροφικές κινήσεις. Το ανακάτεμα γίνεται με μαρίζ και όχι με φουέ.

Εκτός όμως από τη βάση του σουφλέ, αυτό που το χαρακτηρίζει και που του δίνει και το όνομά του είναι το βασικό υλικό. Αυτό μπορεί να είναι ένα λαχανικό όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, κ.α. ή ένα αλλαντικό ή ένα ψημένο υλικό όπως κοτόπουλο, ψάρι, κ.α.

Ένα σουφλέ μπορούμε να το ψήσουμε σε πυρίμαχα σκεύη (ραμεκίν) ή σε τσέρκι που έχουμε σεμιζάρει ή του έχουμε προσαρμόσει μία λαδόκολλα ώστε να μην κολλήσει το παρασκεύασμά μας.

Το σουφλέ με μπέικον και πιπεριές Φλωρίνης είναι μία επιλογή που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει.

Σχετικές Συνταγές