Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα γεστικότατο σουφλέ λευκής σοκολάτας!!
Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι ακριβώς ίδια με αυτήν για το παραδοσιακό σουφλέ με μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα.
Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το σουφλέ λευκής σοκολάτας;
Όσον αφορά τα σκεύη, θα πρέπει να έχουμε μικρά πυρίμαχα μπολάκια. Τα μπολάκια αυτά τα σεμιζάρουμε με βούτυρο και αλεύρι. Με αυτήν την τεχνική αποφεύγουμε τυχόν κόλλημα του σουφλέ καθώς το ψήνουμε. Επίσης θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο μπαιν-μαρί ώστε να λιώσουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Τέλος χρειαζόμαστε μία μπασίνα μαζί ένα μίξερ χειρός. Με αυτό θα χτυπήσουμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψουν.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα στο μπαιν-μαρί μαζί με το βούτυρο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια την προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ανακάτεμα μπορεί να γίνει είτε με το μίξερ χειρός είτε με μία μαρίζ.
Αφότου ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του μείγματος, γεμίζουμε τα πυρίμαχα μπολάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Η θερμοκρασία στο φούρνο θα πρέπει να είναι υψηλή. Σας προτείνουμε τους 230°C ως μία ιδανική θερμοκρασία. Δίνουμε προσοχή στο χρόνο ψησίματος καθώς θέλουμε το εσωτερικό του σουφλέ να είναι υδαρές.
Το σουφλέ λευκής σοκολάτας το σερβίρουμε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό της αρεσκείας μας.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί