Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι τα Σουτζουκάκια Σμυρναίικα. Όταν η παράδοση συναντά τη γεύση το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Τα σουτζουκάκια είναι ένα ελληνικό φαγητό με μικρασιάτικες ρίζες.
Το όνομα τους προέρχεται από την τούρκικη λέξη “sucuk” που σημαίνει λουκάνικο. Προσθέτοντας και την κατάληξη “ακι” που δηλώνει κάτι ως “μικρό”, χαρακτηρίστηκαν ως μικρό λουκάνικο.
Η ελληνική παρέμβαση διαμόρφωσε το μικρό λουκάνικο και αντί τον κιμά να τον κλείνουν μέσα σε έντερο τον κράταγαν σκέτο και τον έπλαθαν σε μικρά μακρόστενα κεφτεδάκια. Το φαγητό ολοκληρώνονταν με μια παχιά κόκκινη σάλτσα.

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα
Τα σουτζουκάκια μπορούν να μαγειρευτούν είτε στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η ίδια με τη μόνη διαφορά πως αντί να βάλουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, τα τοποθετούμε σε ταψί χύνοντας από πάνω τη σάλτσα και ψήνοντάς τα στο φούρνο.
Τα σουτζουκάκια τα σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ πατάτας.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί