Τα σουτζουκάκια με πιπεριές Φλωρίνης και μετσοβόνε είναι μία εναλλακτική πρόταση που πιστεύουμε ότι θα σας εκπλήξει.
Το Μετσοβόνε είναι καπνιστό τυρί Π.Ο.Π. από την Ήπειρο, με πλούσια γεύση και αρωματικό χαρακτήρα. Σε αυτή τη συνταγή δίνει μια καπνιστή νότα που ταιριάζει τέλεια με τις πιπεριές Φλωρίνης. Τις πιπεριές Φλωρίνης επιλέγουμε να τις βάλουμε μέσα στο μείγμα του κιμά. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε να τις προσθέσετε και μέσα στη σάλτσα.
Αφότου ζυμώσουμε τον κιμά, ξεκινάμε να τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά μέσα στον κιμά το τυρί και πλάθουμε ένα – ένα τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους το χαρακτηριστικό σχήμα τους. Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης είναι από τις πιο νόστιμες πιπεριές στην Ελλάδα. Έχουν γλυκιά, απαλή γεύση και προσθέτουν γλυκύτητα και χρώμα στη σάλτσα. Ταιριάζουν υπέροχα με ντομάτα, σκόρδο και καπνιστά τυριά.
Τι κάνει αυτή τη συνταγή ξεχωριστή;
Η γέμιση με Μετσοβόνε δίνει μια έκρηξη καπνιστής γεύσης σε κάθε μπουκιά. Η γλύκα από τις πιπεριές Φλωρίνης εξισορροπεί την πικάντικη και καπνιστή γεύση του τυριού. Το κύμινο δίνει έναν ανατολίτικο αέρα, συνδέοντας τη συνταγή με τη μικρασιατική παράδοση των σουτζουκακίων.
Τα σουτζουκάκια με πιπεριές Φλωρίνης και μετσοβόνε ταιριάζουν υπέροχα με πουρέ πατάτας ή με ρύζι πιλάφι. Τα σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα τους.
Comments are closed.