Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Οι σουπιές με σπανάκι είναι ένα από τα προτεινόμενα πιάτα την περίοδο της Σαρακοστής. Η ”περίεργη” συνύπαρξη της ντομάτας με το ξύσμα λεμονιού είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά σε αυτό το υπέροχο πιάτο. Η σάλτσα που δημιουργείται έχει ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα με μία όξινη γεύση.

Το δύσκολο κομμάτι αυτής της συνταγής είναι το καθάρισμα της σουπιάς. Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσουμε το κεφάλι, να βγάλουμε τα εντόσθια και το μικρό ασκό με την μελάνη. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κόκκαλο και έπειτα την πέτσα. Πλένουμε καλά τη σουπιά και την κόβουμε ζουλιέν ή καρέ.

Είναι πολύ σημαντικό το ζεμάτισμα (blancir) της σουπιάς διότι με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε στη συνέχεια σωστό τσιγάρισμα (δεν θα βγάλει υγρά).

Το σπανάκι το καθαρίζουμε πολύ καλά (ενδέχεται να έχει χώματα και λάσπες), κόβουμε τα κοτσάνια και χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα (τα τρυφερά κοτσανάκια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε).

Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα ώστε το φαγητό να γίνει πιο ελαφρύ. Μπορούμε βέβαια να προσθέσουμε και ντοματοχυμό ή πελτέ αν επιθυμούμε να τις κάνουμε πιο κόκκινες.

Μία μικρή τροποποίηση στις σουπιές με σπανάκι μπορούμε να κάνουμε προσθέτοντας πιπεριά τσίλι μέσα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Τη συνταγή για σουπιά με σπανάκι και πιπεριά τσαίλι μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές