Σουπιές με σπανάκι και πιπεριά τσίλι

Σουπιές με σπανάκι και πιπεριά τσίλι

Σουπιές με σπανάκι και πιπεριά τσίλι είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Ο συνδυασμός της σουπιάς με το σπανάκι είναι γνωστός. Αυτό όμως που προσθέσαμε είναι η τσίλι πιπερίτσα η οποία θα δώσει αυτήν την σπιρτάδα που χρειάζεται η συνταγή.

Η σουπιά υπάρχει στο εμπόριο είτε κατεψυγμένη είτε φρέσκια. Στην κατεψυγμένη μορφή της μπορούμε να την βρούμε είτε καθαρισμένη είτε ακαθάριστη. Για να μην ταλαιπωρηθείτε σας προτείνουμε να επιλέξετε την καθαρισμένη. Αν επιλέξετε φρέσκια σουπιά θα πρέπει πρώτα να την καθαρίσετε. Αφαιρούμε το σουπιοκόκαλο το οποίο είναι αυτό που κρατά όλο το σώμα της σουπιάς. Το όστρακο αυτό έχει ωοειδές σχήμα και ασβεστολιθική σύσταση. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη σουπιά σε δύο μέρη τραβώντας το κεφάλι μαζί με τα πλοκάμια αποκολλώντας το από το υπόλοιπο σώμα. Καθαρίζουμε προσεκτικά τη σουπιά προσπαθώντας να μην σπάσουμε τον σάκο με το μελάνι. Το μελάνι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να χρωματίσουμε κάποια ζύμη ή ένα ριζότο.

Το σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε κυρίως τα φύλλα του και τα πιο τρυφερά κοτσάνια. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Οι σουπιές με σπανάκι και πιπεριά τσίλι είναι ένα φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει. Μπορούμε εκτός από σπανάκι να προσθέσουμε και άλλα χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, κ.α.

Σχετικές Συνταγές