Σολομός ποσέ με σάλτσα beurre blanc και pesto σπανάκι

Σολομός ποσέ με σάλτσα beurre blanc

Σολομός ποσέ με σάλτσα beurre blanc και pesto σπανάκι είναι η πρόταση μας για σήμερα!! Η ιδιαίτερη γεύση του σολομού μαζί με την ανάλαφρη βουτυρένια σάλτσα και όλα αυτά πάνω σε ένα ”στρώμα” από pesto σπανάκι, συνθέτουν ένα πιάτο άκρως ελκυστικό και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η διαδικασία υλοποίησης του πιάτου δεν είναι χρονοβόρα αλλά έχει συγκεκριμένες τεχνικές και αρκετά δύσκολα βήματα.

Πάμε σιγά – σιγά να αναλύσουμε τη συνταγή.

Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε ποσέ τον σολομό. Ένας ασφαλής τρόπος για να ποσάρουμε το σολομό είναι να τον τοποθετήσουμε σε ένα ταψάκι, να προσθέσουμε λευκό κρασί, βούτυρο, αλάτι,  πιπέρι και να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια θα τον βάλουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 160°C.

Συνεχίζουμε με την σάλτσα beurre blanc. Η διαδικασία υλοποίησης της σάλτσας θέλει προσοχή. Πρώτα σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να ρεντουίρει το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο. Ανακατεύουμε με φουέ μέχρι να δημιουργήσουμε μία βουτυρένια σάλτσα προσέχοντας πάντα να μην μας ”κόψει”. Την beurre blanc την διατηρούμε σε μπαιν-μαρί στους 45°C.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τη σάλτσα beurre blanc.

Για το pesto σπανάκι η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι η ίδια με αυτή του pesto βασιλικού.

Ο σολομός ποσέ με σάλτσα beurre blanc είναι μία πρόταση για δείπνο. Συνοδεύουμε αυτό το πιάτο με ένα λευκό αφρώδες κρασί.

Σχετικές Συνταγές