Σολομός με σάλτσα σαφράν και λαχανικά βουτύρου

Σολομός με σάλτσα σαφράν και λαχανικά βουτύρου

Η σημερινή συνταγή είναι σολομός με σάλτσα σαφράν και λαχανικά βουτύρου!! Η μέθοδος μαγειρέματος που έχουμε επιλέξει είναι αρχικά το sous vide και στη συνέχεια θα ολοκληρώσουμε τη συνταγή μας με τη μέθοδο pan frying.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις δύο αυτές μεθόδους θα βρείτε εδώ : sous vide και pan frying.

Επειδή γνωρίζουμε τη δυσκολία με τη μέθοδο sous vide, καθώς θα πρέπει να διαθέτετε τον ανάλογο εξοπλισμό, σας προτείνουμε να επιλέξετε τη μέθοδο gentle frying. Με τη μέθοδο αυτή θα έχετε ένα ήπιο ψήσιμο μέχρι το εσωτερικό του σολομού. Ο σολομός είναι ένα ψάρι το οποίο ψήνεται αρκετά γρήγορα.

Θα πρέπει να προσέξουμε να μην μας παραψηθεί διότι θα στεγνώνει στο εσωτερικό του

Η σάλτσα που έχουμε επιλέξει για να τον σερβίρουμε είναι με σαφράν.

Περισσότερες πληροφορίες για το σαφράν θα βρείτε εδώ

Ξεκινήστε με ένα ρεντιξιόν κρασιού και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να ρεντουίρει αρκετά το κρασί ώστε να έχετε έντονη τη γεύση του στη σάλτσα. Χρησιμοποιήστε κρασί της αρεσκείας σας. Εμείς σήμερα έχουμε επιλέξει γλυκό. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε στις ίδιες αναλογίες και ξηρό. Όσο πιο καλό είναι το κρασί τόσο πιο γευστική θα είναι η σάλτσα. Το παγωμένο βούτυρο που χρησιμοποιούμε στο τελείωμα της σάλτσας μας βοηθά ώστε να την δέσει και παράλληλα να της δώσει και μία έξτρα γεύση. Το σαφράν θα δώσει την ιδιαίτερη γεύση του και παράλληλα θα χρωματίσει ελαφρώς τη σάλτσα μας.

Ο σολομός με σάλτσα σαφράν και λαχανικά βουτύρου είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το γευτείτε με έναν αγαπημένο σας καλεσμένο!!

 

Σχετικές Συνταγές