schnitzel cordon bleu

Σνίτσελ Kόρντον Μπλού (schnitzel cordon bleu)

Το Schnitzel cordon bleu, είναι ένα σνίτσελ χοιρινό, γεμισμένο με τυρί και αλλαντικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η προέλευση του ονόματός του. Το όνομά του, προήλθε από την φαρδιά μπλε κορδέλα που φορούσαν τα μέλη της υψηλότερης τάξης του ιππότη, στην Γαλλία. Η γνωστή και ως  L’Ordre des chevaliers du Saint-Esprit. Κατά συνέπεια, ο όρος έκτοτε εφαρμόζεται σε τρόφιμα που παρασκευάζονται με πολύ υψηλό επίπεδο και από εξαιρετικούς μάγειρες.

Η σύγκριση, λοιπόν, προέκυψε από την ομοιότητα μεταξύ του φύλλου που φορούσαν οι ιππότες και των κορδελών (γενικά μπλε) της ποδιάς των μάγειρων της Γαλλικής κουζίνας. Έτσι λοιπόν ονομάστηκε schnitzel cordon bleu.

Τον τρόπο και τα μυστικά του schnitzel τα αναλύσαμε σε άλλο section. Δες εδώ

 

Related Recipes