Μια δημοφιλής παραλλαγή γίνεται με το χοιρινό αντί του μοσχαρίσιου κρέατος, επειδή το χοιρινό είναι ασφαλώς φθηνότερο από το μοσχάρι (συνήθως περίπου η μισή τιμή)

Σνίτσελ Βιενουά

Το Σνίτσελ Βιενουά (Wiener schnitzel) είναι ένα Αυστριακό πιάτο που παρασκευάζεται από φέτες μοσχαρίσιου κρέατος, κομμένες περίπου στα 4 χιλιοστά πάχος. Αυτές τις φέτες, τις χτυπάμε και τις περνάμε διαδοχικά από αλεύρι, αυγά χτυπημένα και τρίμμα ψωμιού (φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη). Τηγανίζεται σε μπόλικο ζεστό λάδι (προτιμήστε ένα καλό ελαιόλαδο) και σερβίρετέ με πατατοσαλάτα ή δροσερή φυλλώδη σαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ. Παλιότερα, συνηθιζόταν να σερβίρετε με κάπαρη, αυγό και αντζούγιες (Schnitzel Holstein) αλλά πλέον αρκούμαστε σε μια φέτα λεμονιού και μαϊντανό.

Μια δημοφιλής παραλλαγή γίνεται με το χοιρινό αντί του μοσχαρίσιου κρέατος, επειδή το χοιρινό είναι ασφαλώς φθηνότερο από το μοσχάρι (συνήθως περίπου η μισή τιμή).

Για να μην υπάρχει μπέρδεμα μεταξύ των εθνικών τους προϊόντων, λοιπόν, οι επιτροπές τροφίμων της Αυστρίας και της Γερμανίας αποφάσισαν ότι ένα “Wiener Schnitzel” πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μοσχάρι. Ένα Schnitzel φτιαγμένο από χοιρινό καλό θα ήταν να ονομαστεί “Wiener Schnitzel vom Schwein” ή “Schnitzel Wiener Art”

Παρόμοια πιάτα με το Σνίτσελ Βιενουά, είναι τα:

  • Surschnitzel (από παστό κρέας)
  • Η κοτολέτα alla milanese
  • Το Tonkatsu με παϊδάκι χοιρινού
  • Το schnitzel cordon bleu (γεμισμένο με ζαμπόν και τυρί)

καθώς και το Ισραηλίτικης καταγωγής που είναι φτιαγμένο

  • από στήθος κοτόπουλου

Σήμερα, θα κάνουμε την πιο low cost εκδοχή, με χοιρινό κρέας.

Όπως όλα τα πιάτα, έτσι και αυτό, έχει τα μυστικά του και σας τα παραθέτουμε παρακάτω.

Ας δούμε πρώτα τα υλικά και έπειτα τον τρόπο παρασκευής.

Σχετικές Συνταγές