Σιταρότο με μπέικον και μανιτάρια

Σιταρότο με μπέικον και μανιτάρια

Σήμερα θα σας δείξουμε πως φτιάχνουμε πεντανόστιμο σιταρότο με μπέικον και μανιτάρια.

Προτού σας μιλήσουμε για τη συνταγή θα πούμε λίγα λόγια για το σιτάρι. Το σιτάρι είναι δημητριακό και μαζί με το ρύζι, το καλαμπόκι και το κριθάρι, αποτελούν αποτελούν βασική τροφή για μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων παγκοσμίως. Το σιτάρι καταναλώνεται με τη μορφή ζεστών ή κρύων δημητριακών, ως σιμιγδάλι, ως πλιγούρι ή ως αλεύρι ώστε να φτιάξουμε ψωμί, ζυμαρικά, κ.α.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί βρασμένο σε διάφορες σαλάτες, σε φαγητό μαζί με όσπρια όπως φακές, φασόλια, κ.λ.π. Τέλος, είναι το βασικό συστατικό για τα γνωστά σε όλους κόλλυβα.

Περισσότερες πληροφορίες για το σιτάρι μπορείτε να δείτε εδώ.

Η διαδικασία μαγειρέματος που ακολουθούμε είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του ριζότου. Η μόνη διαφορά που έχουμε εδώ είναι η σωστή διαχείριση του σιταριού ώστε να βράσει σωστά και γρήγορα. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να το μουλιάσουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα. Μπορείτε και να το αποφύγετε αυτό το στάδιο αλλά θα καθυστερήσει αρκετά ο βρασμός του.

Στη συνέχεια σας προτείνουμε τα υλικά που θα συνοδεύουν το σιταρότο να τα σοτάρετε και να τα αφαιρέσετε από το τηγάνι, προσθέτοντάς τα στο τέλος του μαγειρέματος. Εμείς σήμερα, για το σιταρότο με μπέικον και μανιτάρια έχουμε επιλέξει να το δέσουμε με τριμμένη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης φέτα, κρεμά τυριού, παρμεζάνα ρικότα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει. Θα πρέπει όμως το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε να λιώνει ώστε να δέσει το σιταρότο.

Δείτε επίσης εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι.

Σχετικές Συνταγές