Σιταρότο με μανιτάρια

Σιταρότο με μανιτάρια

Το σιταρότο με μανιτάρια είναι ένα πιάτο που περιλαμβάνει σιτάρι, μανιτάρια και που το αρωματίζουμε με δύο έντονα αρωματικά βότανα το θυμάρι και το φασκόμηλο. Είναι ένα πιάτο υγιεινό και θρεπτικό λόγω της χρήσης του σιταριού και των μανιταριών, που είναι και οι δύο πλούσιες πηγές φυτικών πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών ουσιών.

Το σιτάρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά δημητριακά στην ιστορία της ανθρώπινης διατροφής. Περισσότερες πληροφορίες για το σιτάρι μπορείτε να δείτε εδώ.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε ένα σιταρότο είναι παρόμοια με αυτή του ριζότο. Ξεκινάμε τη διαδικασία σοτάροντας τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιτάρι το οποίο θα πρέπει πρώτα να το έχουμε φουσκώσει σε νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. Σημαντικό ρόλο σε ένα πετυχημένο σιταρότο όπως και σε ένα ριζότο άλλωστε παίζει ο ζωμός λαχανικών. Όσο πιο γευστικό ζωμό έχουμε τόσο καλύτερο σιταρότο θα έχουμε. Έχουμε επιλέξει να δέσουμε στο τέλος το σιταρότο με τυρί παρμεζάνα. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με πεκορίνο, με γραβιέρα ή με κάποιο άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως καρότο, σέλερι, κτλ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπέικον σοταρισμένο στη συνταγή.

Δείτε τη συνταγή για σιταρότο με μπέικον και μανιτάρια εδώ.

Σχετικές Συνταγές