Σιγοψημένο αρνάκι στον φούρνο με γκρεμολάτα

Σιγοψημένο αρνάκι στον φούρνο με γκρεμολάτα

Αν το Πάσχα φέτος σας βρει στο σπίτι και όχι σε κάποιο χωριό, σας δίνουμε τη λύση. Σας προτείνουμε να φτιάξετε σιγοψημένο αρνάκι στον φούρνο με γκρεμολάτα!!!

Οι περισσότεροι το Πάσχα το συνδυάζουμε με αρνί στη σούβλα. Η πρόταση μας για ένα γευστικό σιγοψημένο αρνάκι στον φούρνο με γκρεμολάτα είναι η λύση για αυτούς που προτιμούν το αρνί στο φούρνο.

Θα ήθελα λοιπόν εδώ να σας πω πως έχουμε δύο επιλογές για το μαγείρεμά του. Η πρώτη είναι το αργό μαγείρεμα το οποίο θα διαρκέσει περίπου 10 ώρες και θα ψηθεί στους 120°C και η δεύτερη επιλογή το γρήγορο ψήσιμο, το οποίο γίνεται στους 180°C και χρειάζεται περίπου 2 με 2 1/2 ώρες. Αν επιλέξετε το αργό μαγείρεμα, μπορείτε μετά από την Ανάσταση να ετοιμάσετε το αρνάκι σας, να το τοποθετήσετε σε μία γάστρα και το πρωί της Κυριακής θα είναι έτοιμο, μαλακό και ζουμερό!!

Η γκρεμολάτα είναι ένα μείγμα αρωματικών που δίνουν γεύση στο φαγητό μας. Εμείς εδώ σήμερα, εκτός από μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο, χρησιμοποιούμε και άλλα αρωματικά βότανα. Σκοπός μας είναι να προσδώσουμε περισσότερη ένταση και γεύση.

Συνοδέψτε το αρνάκι με πατατούλες. Οι πατάτες δεν χρειάζονται πολλά μπαχαρικά διότι θα πάρουν γεύση από το αρνί και τη γκρεμολάτα.

Δείτε επίσης άλλη μία υπέροχη συνταγή για αργοψημένο αρνάκι εδώ

Σχετικές Συνταγές