Σασλίκ

Σασλίκ (shashlik)

Το Σασλίκ (shashlik) είναι ένα φαγητό που το λατρεύουν οι Ρωσοπόντιοι. Σε κάθε γάμο Ρωσοπόντιων αυτό το φαγητό μαζί με το χατσαπούρι έχουν την τιμητική τους. Shashlik στα Ρώσικα σημαίνει ”το κρέας που περνάμε σε μεταλλική σούβλα”. Σε κάθε γλέντι το σασλίκ δίνει το παρόν.

Η λέξη «shashlik» ήρθε στη Ρωσία από τους Τατάρους της Κριμαίας και από τους Κοζάκους τον 16ο αιώνα.

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμό. Ο χοιρινός λαιμός είναι πιο μαλακός σε σχέση με το χοιρινό μπούτι. Ο κόλιανδρος σπασμένος θα δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Η τριμμένη ντομάτα θα σκεπάσει περίτεχνα τα κομμάτια του κρέατος.

Σασλίκ

Σασλίκ

Την τελευταία πινελιά όμως θα την δώσει μετά το ψήσιμο το ούξους και το κρεμμύδι με το μαϊντανό.

Το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ και ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα βάζουμε πάνω από το ψημένο Σασλίκ (shashlik). Πουδράρουμε με γλυκιά πάπρικα και βρέχουμε με το ρώσικο ξύδι ούξους.

Related Recipes