Σαρι-μπουρμά

Σαρι μπουρμά

Προσπαθώντας να το αποδώσουμε με μία ελεύθερη μετάφραση θα σας πούμε ότι στα Αρμένικα το λένε Σαρι μπουρμά. Στην Ελλάδα πλησιάζει πολύ το σαραγλί. Όπως όμως και να το πούμε η γεύση του πλημμυρίζει τον ουρανίσκο μας.

Το Σαρι μπουρμά είναι ένα γλυκό ταψιού και όπως στα περισσότερα γλυκά ταψιού το βούτυρο έχει και εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω στη συνταγή, το καρύδι το τρίβουμε. Προσοχή όμως δεν το θέλουμε πούδρα. Επίσης όταν θα σουρώσετε τα φύλλα θα πρέπει να το κάνετε από την μεγάλη επιφάνεια. Θα πρέπει να πιάσετε τις δύο κάτω άκρες με τα χέρια σας και ανεβαίνοντας και σουρώνοντάς τες να φτάσετε μέχρι το μέσο του φύλλου. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και από την πάνω πλευρά.

Τέλος σημαντική λεπτομέρεια που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως όταν θα σιροπιάσουμε το γλυκό, θα πρέπει το γλυκό να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.

Το γλυκό γίνεται ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα διότι απορροφά καλύτερα το σιρόπι.

Related Recipes