Σαμπαγιόν

Σαμπαγιόν

Σαμπαγιόν, μία βελούδινη κρέμα σερβιρισμένη σε ένα ποτήρι.

Οι ρίζες του είναι βγαλμένες από την Ιταλία, η Γαλλία το αγάπησε και το υιοθέτησε κάνοντας τους περισσότερους να το γνωρίζουν ως γαλλικό γλυκό.

Αυτό το κλασικό γλυκό, το κατατάσσουμε στις συνταγές μέτριας δυσκολίας. Ο λόγος είναι οι λεπτοί χειρισμοί που πρέπει να γίνουν ώστε να μην παραψηθεί το αυγό και κάνει μικρά σβολάκια. Όπως προείπαμε το σαμπαγιόν είναι μία βελούδινη κρέμα, αυτός είναι ο στόχος μας και βέβαια η επιτυχία του γλυκού.

Η μέθοδος μαγειρέματος που θα ακολουθήσουμε είναι σε μπαιν μαρί. Αρχικά βρίσκουμε ένα κατσαρολάκι και μία μπασίνα που να ταιριάζει στις διαστάσεις με το κατσαρολάκι. Θέλουμε η μπασίνα να “κάθεται” σωστά στο κατσαρολάκι χωρίς να πέφτει μέσα. Στη συνέχεια βάζουμε νερό στο κατσαρολάκι. Το νερό που θα βάλουμε θα πρέπει να είναι μέχρι το σημείο όπου δεν θα έρχεται σε επαφή με την μπασίνα. Θέλουμε το ψήσιμο του σαμπαγιόν να επιτευχθεί με τον ατμό που θα προκύψει. Αφότου ξεκινήσουμε να ψήνουμε το σαμπαγιόν θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία ώστε να μην φτάσει σε σημείο όπου θα ψήσει τους κρόκους.

Για ποτό, έχουμε επιλέξει cherry, εννοείται πως μπορούμε να βάλουμε και κάποιο άλλο λικέρ ή κονιάκ ή κάποιο γλυκό κρασί.

Σχετικές Συνταγές