Σαλτιμπόκα αλα Ρομάνα (saltimpocca alla Romana)

Σαλτιμπόκα αλα Ρομάνα (saltimpocca alla Romana)

Το πιάτο που σας παρουσιάζουμε σήμερα λέγεται Σαλτιμπόκα αλα Ρομάνα (saltimpocca alla Romana). Είναι ένα κλασικό Ιταλικό πιάτο με το όνομα του να προέρχεται από τη φράση ”salti in bocca” που σημαίνει ”ότι πηδά στο στόμα” και εννοεί τις γεύσεις που βγάζει αυτό το πιάτο στον ουρανίσκο μας.

Όπως το λέει και η λέξη (Romana) είναι ένα πιάτο που προέρχεται από τη Ρώμη και συγκεκριμένα από την περιοχή του Λάτσιο.

Ωστόσο, υπάρχει μία φημολογία ότι το πιάτο πρωτοφτιάχτηκε σε μια πόλη της Λομβαρδίας στους πρόποδες των Άλπεων, τη Μπρέσια. Εκεί υπήρχε από το 1800 ένα παρόμοιο πιάτο που ονομαζόταν saltimbocca alla Bresciana.

Ανεξαρτήτως της προέλευσης του το πιάτο σαλτιμπόκα αλα Ρομάνα (saltimpocca alla Romana) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιταλία. Σε όλα τα εστιατόρια της Ρώμης έχει τιμητική θέση στους καταλόγους των μενού και βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των τουριστών.

Η συνταγή είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη. Το βασικό υλικό που απαιτείται είναι ένα καλό και τρυφερό κομμάτι μόσχου κομμένο σε λεπτές φέτες (συνήθως χρησιμοποιούμε το κιλότο). Τα υπόλοιπα υλικά που συμπληρώνουν αυτό το υπέροχο πιάτο είναι 1 φυλλαράκι φασκόμηλο και μία φέτα προσούτο. Το λευκό κρασί και το βούτυρο θα μας δώσουν μία ωραία σάλτσα. Είναι ένα πιάτο με δυνατές γεύσεις που αρμονίζονται υπέροχα μεταξύ τους.

Σχετικές Συνταγές