Σαλάτα φακές με πιπεριές και μυρωδικά

Σαλάτα φακές με πιπεριές και μυρωδικά

Η σαλάτα φακές με πιπεριές και μυρωδικά είναι μία εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά το βράσιμο της φακής. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μας παραβράσουν. Ο χρόνος που δίνουμε για το βράσιμο της φακής είναι σχετικός. Ο λόγος είναι το ίδιο το όσπριο. Υπάρχουν φακές που βράζουν στο μισάωρο και φακές που χρειάζονται παραπάνω χρόνο. Η πιο σίγουρη μέθοδος είναι η δοκιμή του οσπρίου. Θέλουμε να κρατήσει το σχήμα της χωρίς να λιώσει. Μην ξεχάσετε αφότου τις βράσετε να τις κρυώσετε αμέσως. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουμε τον βρασμό τους.

Τις φακές θα τις πλαισιώσουμε με πιπεριές και μυρωδικά. Οι πιπεριές που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η κόκκινη και η πράσινη. Θα τις κόψουμε σε μικρό καρεδάκι και θα τις ανακατέψουμε με τις φακές. Τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο άνηθος και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ψιλοκόβουμε και τα αναμιγνύουμε με τις φακές.

Το dressing που θα χρησιμοποιήσουμε είναι λάδι και λευκό ξύδι. Μπορείτε να τα προσθέσετε το καθένα ξεχωριστά ή να τα χτυπήσετε με ένα ραβδομπλέντερ και στη συνέχεια να περιχύσετε το dressing στη σαλάτα.

Η σαλάτα φακές με πιπεριές και μυρωδικά είναι ένα πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σχετικές Συνταγές