Λέγοντας σαλάτα του Καίσαρα το μυαλό μας πάει κατευθείαν στην Ιταλία και στον Ιούλιο Καίσαρα. Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η διαχρονική σαλάτα πρωτοφτιάχτηκε το 1925 στο Μεξικό στην πόλη Τιχουάνα. Δημιουργός και υπεύθυνος για αυτή τη διάσημη σαλάτα είναι ο Caesar Cardini. Γεννήθηκε το 1896 στο Lago Maggiore της Ιταλίας και μετανάστευσε στις ΗΠΑ μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Ο Caesar Cardini έμενε στο Σαν Ντιέγκο και διατηρούσε ένα εστιατόριο στην πόλη Τιχουάνα στο Μεξικό.
Η σαλάτα του Καίσαρα δημιουργήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1925.
Ήταν μία μέρα με πολύ δουλειά. Κάποια στιγμή οι προμήθειες τελείωσαν και ο Cardini μη θέλοντας να απογοητεύσει τους πελάτες του, έφτιαξε μία σαλάτα με υλικά που είχε διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκε επίσης να την φτιάξει μπροστά στους πελάτες του και πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι του καθενός που την παράγγελνε.
Η επιτυχία αυτής της σαλάτας ήταν μεγάλη και γρήγορα έγινε γνωστή τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αμφισβητήσει τη γνησιότητα της συνταγής με πρωτομάστορα τον αδερφό του Caesar Cardini, τον Άλεξ.
Η αρχική συνταγή περιείχε μαρούλι romain, παρμεζάνα, κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο, ελαιόλαδο, Worcestershire και αυγά ενός λεπτού βρασμένα.
Εμείς εδώ θα σας δείξουμε την πιο σύγχρονη συνταγή η οποία πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει πολύ.
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και την αυθεντική συνταγή της σαλάτας, πατήστε εδώ.
Comments are closed.