Σαλάτα σπανάκι με κατσικίσιο τυρί και dressing βαλσάμικο

Σαλάτα σπανάκι με κατσικίσιο τυρί και dressing βαλσάμικο

Η σαλάτα σπανάκι με κατσικίσιο τυρί και dressing βαλσάμικο μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο ή σαν σαλάτα συνοδεύοντας το κυρίως. Βέβαια μπορεί εύκολα να σταθεί και ως κυρίως γεύμα.

Το βασικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε το οποίο δίνει και σώμα στη σαλάτα είναι το σπανάκι.  Εδώ έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κοινό φρέσκο σπανάκι που ξέρουμε όλοι μας ή να πάρουμε baby σπανάκι. Η διαφορά είναι στην τρυφερότητα των φύλλων και στην τιμή. Τα φύλλα του baby σπανάκι είναι πολύ πιο τρυφερά και βέβαια πιο ακριβά. Δεν χρειάζονται καθάρισμα παρά μόνο ένα πλύσιμο. Ακόμα και το κοτσανάκι τους είναι πολύ τρυφερό. Στην άλλη επιλογή έχουμε το κοινό σπανάκι το οποίο είναι πιο σκληρό, θέλει καθάρισμα και αφαίρεση των κοτσανιών. Οποιαδήποτε επιλογή και να κάνετε το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Εμείς σήμερα επιλέγουμε το κοινό σπανάκι. Το καθαρίζουμε προσεκτικά γιατί ενδέχεται να έχει χώματα.

Τα αχλάδια επιλέγουμε να τα κάνουμε ποσέ σε γλυκό λευκό κρασί. Η μέθοδος μαγειρέματος ποσέ επιλέγεται συνήθως σε τρόφιμα που είναι ευαίσθητα και θέλουν σιγανό βράσιμο. Ποσάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά προσέξτε να μην βράσουν πολύ και μετά σας διαλύονται.

Το κατσικίσιο τυρί θα το γκρατινάρουμε. Μπορούμε να το κάνουμε είτε σε δυνατό φούρνο είτε στη σαλαμάνδρα ή ακόμα και με ένα φλόγιστρο.

Το dressing βαλσάμικο είναι αυτό που στο τέλος θα ολοκληρώσει τη σαλάτα σπανάκι με κατσικίσιο τυρί και αχλάδια ποσέ. Επιλέξτε εσείς πόσο dressing θα βάλετε στη σαλάτα σας χωρίς όμως να υπερβάλετε.

Σχετικές Συνταγές