Σαλάτα ρόκα με μανιτάρια και παρμεζάνα

Σαλάτα ρόκα με μανιτάρια και παρμεζάνα

Σαλάτα ρόκα με μανιτάρια και παρμεζάνα, ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων στο τραπέζι σας.

Σε αυτή τη συνταγή έχουμε τρία υλικά τα οποία ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους και ένα κρυφό υλικό που έρχεται και τα απογειώνει. Το κρυφό υλικό μόνο κρυφό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς μόλις το προσθέσουμε στη συνταγή θα προδοθεί καθώς έχει χαρακτηριστικό άρωμα. Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κανένα άλλο υλικό παρά μόνο για το υπέροχο λάδι τρούφας.

Την συνταγή την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Πρώτα κάνουμε την προετοιμασία της σαλάτας (πλύσιμο, κόψιμο, κ.λπ.) και στη συνέχεια το κόψιμο και το σοτάρισμα των μανιταριών.

Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε είναι τα λευκά. Εξίσου καλά είναι και τα πλευρώτους αλλά και τα πορτομπέλο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες πάχους 1/2 εκατοστού. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Θέλουμε τα μανιτάρια να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στη σαλάτα!! Είναι πολύ σημαντικό τα μανιτάρια να τα προσθέσουμε ζεστά στη σαλάτα. Αφού τα τοποθετήσουμε γύρω από τη ρόκα, τα ραντίζουμε με λάδι τρούφας. Προσέχουμε να μην βάλουμε πολύ λάδι τρούφας γιατί θα χαλάσει όλο το σύνολο της σαλάτας.

Την παρμεζάνα την κόβουμε flakes και την τοποθετούμε πάνω από τη ρόκα. Μπορείτε βέβαια και να την ανακατέψετε στη μπασίνα μαζί με τη ρόκα.

Την σαλάτα ρόκα με μανιτάρια και παρμεζάνα την ολοκληρώνουμε με κρέμα βαλσάμικο.

Σχετικές Συνταγές