Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός γεύσεων είναι η σαλάτα ρόκα μανιτάρια και αυγό ποσέ!! Η βινεγκρέτ βαλσάμικο αγκαλιάζει όμορφα όλα τα υλικά και το λάδι τρούφας στο τέλος, πάνω από τα μανιτάρια δίνει το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Η ρόκα που επιλέξαμε είναι η άγρια. Είναι μικρότερη σε μέγεθος σε σχέση με την ήμερη και η γεύση της πικρίζει ελαφρώς.
Τα μανιτάρια που επιλέξαμε είναι τα λευκά. Έχουν έντονο σώμα και η γεύση τους είναι βατή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια πλευρώτους ή πορτομπέλο.
Δείτε εδώ ένα άρθρο για το αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι
Τα μανιτάρια θα τα σοτάρουμε, εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και στο γκριλ.
Για να παρασκευάσουμε το αυγό ποσέ μπορούμε να το κάνουμε με δύο τρόπους. Είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε με την μεμβράνη. Με τον παραδοσιακό τρόπο βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και λίγο ξύδι. Μόλις φτάσει στο σημείο λίγο πριν το βρασμό, δημιουργούμε μία μικρή δίνη και τοποθετούμε το αυγό μέσα. Για να έχουμε ένα πετυχημένο αυγό ποσέ θα πρέπει το ασπράδι να αγκαλιάσει τον κρόκο. Ο δεύτερος και πιο ασφαλής τρόπος είναι με μεμβράνη. Λαδώνουμε μία μεμβράνη και προσθέτουμε ένα αυγό σπασμένο μέσα. Κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο το ασπράδι αγκαλιάζει ομοιόμορφα τον κρόκο.
Τέλος στη σαλάτα ρόκα μανιτάρια και αυγό ποσέ προσθέτουμε μπέικον ψημένο και κομμένο ζουλιέν.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί