Σαλάτα με ωμά λαχανικά και vinaigrette πορτοκαλιού

Σαλάτα με ωμά λαχανικά και vinaigrette πορτοκαλιού

Σήμερα θα φτιάξουμε σαλάτα με ωμά λαχανικά και vinaigrette πορτοκαλιού!!

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι κουνουπίδι, κολοκυθάκι, πιπεριά Φλωρίνης, άγρια σπαράγγια και φρέσκο αρακά. Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πως κάποια από αυτά τα λαχανικά τρώγονται και ωμά. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα.

Ξεκινάμε με το κουνουπίδι το οποίο θα πρέπει να το κόψουμε σε μικρά μπουκετάκια. Η γεύση του είναι ιδιαίτερη και δυνατή. Κόβοντάς το σε μικρά μπουκετάκια και συνδυάζοντάς το με τα άλλα λαχανικά ισορροπεί η γεύση του.

Το κολοκυθάκι είναι και αυτό ένα λαχανικά ιδιαίτερο. Αν το βράσουμε, γλυκίζει. Αν το καταναλώσουμε ωμό μας δίνει μία δυνατή γεύση που ίσως μας ξενίσει αν είναι σε μεγάλη ποσότητα. Γι’ αυτό εδώ το λόγο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (εμινσέ).

Για την πιπεριά Φλωρίνης δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, γνωρίζουμε πως τρώγεται εξίσου ωμή όπως και ψημένη.

Τα άγρια σπαράγγια έχουμε συνηθίσει να τα σοτάρουμε ελαφρώς και να τα συνδυάζουμε με αυγά (ομελέτα). Τα άγρια σπαράγγια είναι λεπτά και έχουν πικρή γεύση καθώς καταναλώνονται ωμά.

Ο φρέσκος αρακάς είναι το υλικό που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη σαλάτα. Είναι αρκετά δύσκολο να τον βρούμε σε φρέσκια μορφή αλλά αν τον βρείτε μην διστάσετε να τον αγοράσετε. Συνήθως τον βρίσκουμε Απρίλιο και Μάιο. Όταν είναι φρέσκος είναι τρυφερός και έχει απίστευτη γλυκάδα.

Η σαλάτα με ωμά λαχανικά χρειάζεται οπωσδήποτε μία vinaigrette η οποία θα ενώσει και θα απογειώσει γευστικά όλα τα υλικά.

Σχετικές Συνταγές