Σαλάτα με φρούτα και βινεγκρέτ μάνγκο

Σαλάτα με φρούτα και βινεγκρέτ μάνγκο

Μία σαλάτα με φρούτα και βινεγκρέτ μάνγκο μπορεί εύκολα να σταθεί σε ένα μενού είτε αυτό είναι α λα καρτ είτε σε κάποιο μπουφέ.

Επιλέξαμε τα αντίδια ως βάση για τη σαλάτα μας. Εξαιρετική επιλογή πρασινάδας με λίγη όμως περίεργη υφή στο στόμα καθώς τα γευόμαστε. Δοκιμάστε τα είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με άλλα μαρούλια όπως το σγουρό ή το ρομάνα. Σε μια σαλάτα με φρούτα ταιριάζει επίσης πολύ και το σπανάκι.

Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη σαλάτα είναι το πράσινο μήλο, το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Το πράσινο μήλο θα το κόψουμε σε λεπτές φέτες. Καλό είναι να το βάλετε λίγο σε χυμό λεμόνι ώστε να μην μαυρίσει. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και με το αβοκάντο. Αφότου το καθαρίσετε βάλτε το σε χυμό λεμόνι γιατί μαυρίζει πολύ εύκολα. Επιλέξτε ένα αβοκάντο ώριμο ώστε να σας δώσει την γλυκάδα του. Το πορτοκάλι θα το καθαρίσουμε και στη συνέχεια θα το φιλετάρουμε. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα μαχαίρι γενικής χρήσης.

Τα φουντούκια θα τα σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια. Δεν τα κάνουμε πούδρα, θέλουμε να φαίνονται στη σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ χρειαζόμαστε αρχικά ένα ώριμο μάνγκο. Το ώριμο μάνγκο έχει απίστευτη γλυκάδα σε σχέση με ένα άγουρο το οποίο μπορεί να είναι στιφό. Στην συνταγή παρακάτω θα δείτε πως χρησιμοποιούμε και πιπεριά τσίλι. Η τσίλι πιπεριά ταιριάζει υπέροχα με τα φρούτα.

Η σαλάτα με φρούτα και βινεγκρέτ μάνγκο μας δίνει πολλές επιλογές φρούτων εκτός από αυτά που σας έχουμε αναφέρει. Φράουλες, πεπόνι και αχλάδι θα μπορούσαν να είναι ένας εξίσου ωραίος συνδυασμός φρούτων.

Σχετικές Συνταγές