Σαλάτα με φουσίλι (fussili), πιπεριές, χοιρινό καπνιστό και μαγιονέζα

Σαλάτα με φουσίλι (fussili), πιπεριές, χοιρινό καπνιστό και μαγιονέζα

Η σημερινή συνταγή μας είναι μία κρύα σαλάτα με φουσίλι (fussili), πιπεριές, χοιρινό καπνιστό και μαγιονέζα!!!

Τα ζυμαρικά φουσίλι (fussili) είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να παρασκευάσουμε μία σαλάτα. Το ελικοειδές σχήμα του Fusilli ταιριάζει ιδανικά για κρύες σαλάτες ζυμαρικών. Προερχόμενο από την κεντρική και νότια Ιταλία τα fussili πήραν το όνομα τους από το ”fuso” το οποίο είναι το εργαλείο πλεξίματος που χρησιμοποιείται για την τύλιξη μαλλιού. Τα ζυμαρικά αυτά έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν κάθε τύπου σάλτσας στα σπειρώματά τους.

Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την ολοκλήρωση της σαλάτας είναι πιπεριές τριών χρωμάτων, χοιρινό καπνιστό και σάλτσα μαγιονέζα.

Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα παγώνουμε ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους. Τα φουσίλι τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τους. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε σχήμα καρέ. Το ίδιο κάνουμε και με το καπνιστό χοιρινό. Θα ανακατέψουμε τα κομμένα υλικά μας μαζί με τα βρασμένα φουσίλι. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την μαγιονέζα και θα ανακατέψουμε καλά. Την μαγιονέζα μπορούμε είτε να την αγοράσουμε είτε να την φτιάξουμε μόνοι μας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής της σάλτσας μαγιονέζας.

Η σαλάτα με φουσίλι (fussili), πιπεριές, χοιρινό καπνιστό και μαγιονέζα είναι μία πολύ ωραία επιλογή για το κέντρο του τραπεζιού παρέα με τα υπόλοιπα φαγητά.

Σχετικές Συνταγές