Σαλάτα με φακές καπνιστό σολομό και dressing εσπεριδοειδών

Σαλάτα με φακές καπνιστό σολομό και dressing εσπεριδοειδών

Σαλάτα με φακές καπνιστό σολομό και dressing εσπεριδοειδών είναι η πρόταση μας για σήμερα. Ο καπνιστός σολομός όπως και πολλά άλλα καπνιστά ψάρια είναι υλικά που ταιριάζουν με τις φακές. Μπορούμε να τα σερβίρουμε είτε ως σαλάτα είτε ως κρύο ορεκτικό.

Τι πρέπει να προσέξουμε!!

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσουμε τις φακές από τυχόν πετραδάκια ή άλλα ξένα σώματα. Στη συνέχεια θα πρέπει να τις πλύνουμε ώστε να διώξουμε το χώμα που ενδεχομένως να έχουν.

Αφότου τις πλύνουμε, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καινούργιο νερό. Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για 30 περίπου λεπτά. Προσέχουμε να μην μας λιώσουν και να μην αποφλοιωθούν. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με παγωμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μία μπασίνα.

Κόβουμε σε μορφή πενάκι το φρέσκο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην μπασίνα με τις φακές.

Το καπνιστό ψάρι που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα είναι ο σολομός. Μπορούμε επίσης αντί για σολομό, να χρησιμοποιήσουμε καπνιστή πέστροφα, καπνιστό χέλι, halibut ή και έναν συνδυασμό καπνιστών ψαριών.

Η σαλάτα με φακές καπνιστό σολομό και dressing εσπεριδοειδών είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Σχετικές Συνταγές