Σαλάτα με τριλογία από ντοματίνια και μοτσαρέλλα bocconcini

Σαλάτα με τριλογία από ντοματίνια και μοτσαρέλλα bocconcini

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μία σαλάτα με τριλογία από ντοματίνια, μοτσαρέλλα bocconcini και μικρά κομματάκια από αβοκάντο.

Βλέποντας αρχικά τη σαλάτα εντυπωσιάζεσαι από την πολυχρωμία της. Αυτό οφείλεται στο συνδυασμό υλικών που χρησιμοποιούμε ώστε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα με μία συνδυαστικά ωραία γεύση.

Ποια είναι τα υλικά όμως που χρησιμοποιούμε;

Αρχικά τα ντοματίνια. Στο εμπόριο πλέον εκτός από τα γνωστά σε όλους μας κόκκινα ντοματίνια υπάρχουν και άλλα χρώματα όπως κίτρινο, πράσινο και μαύρο. Όλα αυτά τα βρίσκουμε είτε χωριστά είτε σε μία συσκευασία. Η επεξεργασία που κάνουμε είναι αρχικά να πλύνουμε τα ντοματίνια και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι να αφαιρέσουμε το κοτσανάκι στο πάνω μέρος τους. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση.

Ένα επίσης ωραίο υλικό που χρησιμοποιούμε είναι το αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι ένας καρπός με πολλά οφέλη για την υγεία καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια. Αφότου το καθαρίσουμε το κόβουμε σε σχήμα καρέ. Το κόβουμε λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη σαλάτα γιατί μαυρίζει εύκολα.

Το επόμενο υλικό είναι τα κριθαρένια παξιμάδια τα οποία προτού τα χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα, τα βρέχουμε πρώτα ώστε να μαλακώσουν. Τέλος, η σαλάτα με τριλογία από ντοματίνια ολοκληρώνεται με τις μοτσαρέλες bocconcini. Αυτές οι μοτσαρέλες είναι μικρές γευστικές μπουκίτσες όπου συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά.

Σχετικές Συνταγές