Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό.

Ξεκινώντας τη συνταγή με τα μαυρομάτικα φασόλια ακολουθούμε κάποια βήματα. Αρχικά τα πλένουμε σε άφθονο νερό. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε κρύο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε διότι δεν θέλουμε να λιώσουν και να διαλυθούν. Αφότου έχουν το σωστό βράσιμο, μπορούμε να τα σουρώσουμε και να τα κρυώσουμε.

Το φρέσκο κρεμμύδι επιλέγουμε να το κόψουμε σε σχήμα πενάκι. Για να πετύχουμε αυτό το κόψιμο θα πρέπει αρχικά να καθαρίσουμε και να πλύνουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Στη συνέχεια με το μαχαίρι του chef κόβουμε λοξά το φρέσκο κρεμμύδι ξεκινώντας από το κάτω μέρος του. Μπορείτε επίσης αν θέλετε, να το ψιλοκόψετε. Τις ντομάτες τις κόβουμε καρέ επιλέγοντας ένα μέτριο σχήμα κύβου. Για να έχουμε ένα σωστό καρέ, θα πρέπει πρώτα να φιλετάρουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια να τις κόψουμε. Αν θέλετε μπορείτε επίσης να αποφλοιώσετε την ντομάτα κάνοντάς την μπλανσίρ.

Στη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι μπορείτε επίσης να προσθέσετε πράσινες πιπεριές αν θέλετε την έντονη γεύση της ή κόκκινη αν θέλετε μία πιο βατή γεύση.

Σχετικές Συνταγές