Σαλάτα με κοτόπουλο και dressing κόκκινης πιπεριάς

Σαλάτα με κοτόπουλο και dressing κόκκινης πιπεριάς

Η σημερινή μας πρόταση είναι μία σαλάτα με κοτόπουλο και dressing κόκκινης πιπεριάς!! Με αυτή τη σαλάτα έχουμε ένα πλούσιο ολοκληρωμένο γεύμα.

Αυτή η συνταγή έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την πάπρικα. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε πρώτα κόβοντας το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και μαρινάροντας το με γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Το αφήνουμε λίγο στη μαρινάδα και στη συνέχεια το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί σωστά. Δεν πρέπει να το παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνει.

Για τη σαλάτα θα χρησιμοποιήσουμε μαρούλι ρομάνα. Το συγκεκριμένο μαρούλι έχει γεμάτη γεύση. Το κόβουμε με μαχαίρι τελευταία στιγμή για να μην μαυρίσει αλλιώς μπορούμε να το κόψουμε με τα χέρια σε μικρά φυλλαράκια.

Για το dressing κόκκινης πιπεριάς θα χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης. Οι πιπεριές Φλωρίνης θα δώσουν το σώμα στο dressing και θα το χαρακτηρίσουν. Στο dressing επίσης προσθέτουμε ελαιόλαδο και γλυκιά πάπρικα. Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε στο dressing και κάποιο λευκό τυρί όπως φέτα, μανούρι κ.α.

Στη σαλάτα με κοτόπουλο και dressing κόκκινης πιπεριάς προσθέτουμε καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια, πιπεριές πράσινες κέρατο και κρεμμύδι κομμένο εμινσέ.

Αν επιθυμούμε να δώσουμε μία πιο spisy ένταση στη σαλάτα μας μπορούμε να αντικαταστήσουμε την γλυκιά πάπρικα με καυτερή. Επίσης μπορούμε αντί για πιπεριές πράσινες κέρατο να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές τσαλαπένος.

Σχετικές Συνταγές