Σαλάτα με κινόα αβοκάντο και ντομάτα

Σαλάτα με κινόα αβοκάντο και ντομάτα

Μία σουπέρ θρεπτική σαλάτα με κινόα αβοκάντο και ντομάτα είναι η πρότασή μας για σήμερα.

Μία αρκετά γρήγορη συνταγή που μπορείτε να την γευτείτε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό του γεύματος σας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να φτιάξουμε γρήγορα τη συνταγή είναι τα εξής:

Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό ώστε να βράσουμε την κινόα. Ο χρόνος που χρειάζεται η κινόα για να βράσει είναι 8 λεπτά. Μετά το βρασμό καλό είναι να την κρυώσουμε ώστε να σταματήσει άμεσα ο βρασμός.

Όσο θα βράζει η κινόα κόβουμε τις ντομάτες καρεδάκι και στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρό καρεδάκι το αβοκάντο. Αν κόψετε το αβοκάντο νωρίτερα, καλό είναι να το βάλετε σε νερό με λεμόνι ώστε να μην μαυρίσει.

Σε ένα μπολ σπάμε τα παξιμάδια χαρουπιού και προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά της σαλάτας. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τη σαλάτα.  Για να σερβίρουμε την σαλάτα με κινόα αβοκάντο και ντομάτα επιλέγουμε μία φωλιά από ψημένη τορτίγια.

Για να φτιάξουμε τη φωλιά τορτίγιας θα χρειαστούμε ένα μπολ και τον φούρνο. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το μπολ και τοποθετούμε από πάνω την τορτίγια πιέζοντας την ώστε να αγκαλιάσει το μπολ. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για λίγα λεπτά στους 180°C.  Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, γυρνάμε ανάποδα την τορτίγια, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την γεμίζουμε με τη σαλάτα.

Σχετικές Συνταγές