Δροσερή σαλάτα με θαλασσινά και λαδολέμονο εσπεριδοειδών

Δροσερή σαλάτα με θαλασσινά και λαδολέμονο εσπεριδοειδών

Σαλάτα με θαλασσινά και λαδολέμονο εσπεριδοειδών, Χριστουγεννιάτικα??

Τα θαλασσινά είναι απαραίτητα για τη Feast of the Seven Fishes (γιορτή των επτά ψαριών), μία ιταλική παράδοση την παραμονή των Χριστουγέννων. Έτσι και εμείς λοιπόν, ως global traditions respect site θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους γείτονές μας και τις παραδόσεις τους. Φυσικά τα θαλασσινά της συνταγής μας μπορούν να αντικατασταθούν από θαλασσινά τις αρεσκείας σας όπως καβούρι, καλαμάρι, αστακό και σε οποιονδήποτε συνδυασμό.

Βασικό συστατικό στη συνταγή αυτή είναι τα όστρακα και τα μαλακόστρακα. Οδηγίες για την ορθή επιλογή τους, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να είστε σίγουροι για τα θαλασσινά που θα αγοράσετε, θα πρέπει να έχετε δικό σας ιχθυοπώλη που εμπιστεύεστε απόλυτα. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι τα θαλασσινά που θα επιλέξετε είναι όντως φρέσκα, μη διστάσετε να προτιμήσετε φρεσκοκατεψυγμένα. Εφόσον τα κατεψυγμένα είναι συσκευασμένα και επώνυμα, έχουν συντηρηθεί σωστά και τηρούνται οι ημερομηνίες αλιείας και λήξης, είναι προτιμότερα από τα αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και φρεσκάδας «νωπά».

Εμείς στη σημερινή σαλάτα με θαλασσινά, θα χρησιμοποιήσουμε κτψ προϊόντα καθώς είναι πιο πρακτικά και εύκολα προσβάσιμα σε όλους.

Σχετικές Συνταγές