Σαλάτα με γαρίδες και dressing ταραμά

Σαλάτα με γαρίδες και dressing ταραμά

Σήμερα έχει σαλάτα με γαρίδες και dressing ταραμά!! Είναι μία ξεχωριστή σαλάτα με ιδιαίτερες γεύσεις. Δεν είναι μόνο οι γαρίδες και ο ταραμάς αλλά και οι πίκλες αγγουριού και το αυγοτάραχο που θα προσθέσουμε μέσα στη σαλάτα ώστε να απογειωθεί η γεύση της.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον ταραμά μπορείτε να δείτε εδώ και για το αυγοτάραχο εδώ.

Παρακάτω στη συνταγή θα δείτε πως φτιάχνουμε το αγγούρι, πίκλα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε σε λεπτές φέτες το αγγούρι. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε ένα μαντολίνο ή ένα πίλερ. Αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο τότε με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι μπορείτε να πετύχετε σωστό κόψιμο. Δώστε τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να ψηθεί το αγγούρι στο μείγμα ξυδιού.

Τις γαρίδες όπως έχουμε ξαναπεί προσέχουμε να μην τις παραψήσουμε. Φτιάξτε τη μαρινάδα τους, αφήστε μέσα για 15 λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Αυτή η εργασία είναι καλύτερα να γίνει προς το τέλος.

Το μαρούλι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένας συνδυασμός romaine με iceberg. Αφότου τα πλύνουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.

Η σαλάτα με γαρίδες και dressing ταραμά θα σας εκπλήξει με τους διαφορετικούς, γευστικούς συνδυασμούς της!!

 

Σχετικές Συνταγές