Σαλάτα με γαρίδες με dressing κάπαρης

Σαλάτα με γαρίδες και dressing κάπαρης

Σαλάτα με γαρίδες και dressing κάπαρης σας προτείνουμε για σήμερα!! Επιλέγουμε μία σαλάτα με έντονα στοιχεία καθώς μέσα στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε έχουμε εκτός από γαρίδες και τρίμα αυγοτάραχου.

Η βάση της σαλάτας μας είναι τα μαρούλια. Χρησιμοποιούμε γαλλική σαλάτα και σγουρό κόκκινο και πράσινο μαρούλι τα οποία τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Στη συνέχεια τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια. Εκτός από τα μαρούλια θα προσθέσουμε και κινόα. Την κινόα θα την βάλουμε σε κρύο νερό και θα την βράσουμε για 15 λεπτά σκεπασμένη με καπάκι. Η αναλογία είναι 1 μέρος κινόα με 2 μέρη νερό. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά είναι έτοιμη ή εναλλακτικά θα πρέπει το εσωτερικό των σπόρων να έχει αποσπαστεί. Αφότου βράσει την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το dressing η διαδικασία είναι εύκολη. Θα βάλουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και θα τα ”χτυπήσουμε”. Θα πρέπει να προσέξουμε η κάπαρη να είναι ξαρμυρισμένη. Επίσης καλό είναι το λάδι να το προσθέσετε σιγά – σιγά.

Για το τέλος αφήνουμε το σοτάρισα της γαρίδας. Οι γαρίδες χρειάζονται 2 λεπτά σοτάρισμα, 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το ψήσιμο της γαρίδας διότι αν παραψηθούν θα σκληρύνουν και θα αποκτήσουν μία λαστιχένια υφή. Για περισσότερη γεύση μπορούμε μετά το σοτάρισμα των γαρίδων να τις μαρινάρουμε σε λαδολέμονο με αρωματικά βότανα (θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, κ.α.).

Κατά το σερβίρισμα της σαλάτας προσθέτουμε τρίμμα αυγοτάραχου και τριμμένο αμύγδαλο. Για περισσότερη γεύση το αμύγδαλο μπορούμε να το ψήσουμε σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά. Το αυγοτάραχο έχει έντονη γεύση οπότε καλό είναι να προσέξουμε την ποσότητα που θα ρίξουμε, δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε.

Η σαλάτα με γαρίδες και dressing κάπαρης είναι η ιδανική επιλογή για να συνοδεύσουμε κυρίως πιάτα με ψαρικά.

Σχετικές Συνταγές