Σαλάτα Λυοναίζ

Σαλάτα Λυοναίζ

Μία πεντανόστιμη σαλάτα Λυοναίζ θα προτείνουμε για σήμερα και πιστεύουμε πως θα σας εντυπωσιάσουμε από την ποικιλία των υλικών της.

Ξεκινάμε τη σαλάτα με μία βάση από τρία σαλατικά. Θα χρησιμοποιήσουμε σγουρό πράσινο και κόκκινο μαρούλι και το άλλο μέρος της σαλάτας θα περιέχει αντίδι. Τη σαλάτα θα την δυναμώσουμε με σοταρισμένο μπέικον και με ένα αυγό ποσέ. Όλα αυτά βέβαια θα τα συνδέσουμε με μία γευστική vinaigrette με μουστάρδα.

Τα σαλατικά μας τα πλένουμε καλά για να καθαρίσουμε ξένα σώματα και χώματα. Αφότου τα πλύνουμε τα στεγνώνουμε καλά και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Επιλέγουμε να τα κόψουμε με το χέρι και όχι με το μαχαίρι. Το μαχαίρι είναι πολύ πιθανό να οξειδώσει τα σαλατικά μας.

Το μπέικον το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μπορούμε να το κόψουμε είτε καρέ είτε ζουλιέν. Επιλέξτε τον τρόπο κοπής που σας αρέσει καλύτερα. Αν θέλετε να έχει αισθητή παρουσία στη σαλάτα, το ζουλιέν είναι μία καλή επιλογή.

Φτιάχνουμε επίσης ένα αυγό ποσέ. Και εδώ έχουμε τουλάχιστον δύο επιλογές παρασκευής των αυγών ποσέ. Η πρώτη είναι με την παραδοσιακή μέθοδο όπου θα χρειαστούμε μόνο τρία λεπτά για να το ποσάρουμε. Η δεύτερη επιλογή και ίσως η πιο ασφαλής είναι με τη βοήθεια μίας μεμβράνης. Με αυτή τη μέθοδο θα χρειαστούμε περίπου 5 λεπτά για να το ποσάρουμε.

Την σαλάτα Λυοναίζ θα την ντρεσάρουμε με μία vinaigrette με μουστάρδα.

Σχετικές Συνταγές