Σαλάτα κόσλοου (coleslaw)

Σαλάτα κόσλοου (coleslaw)

Σαλάτα κόσλοου (coleslaw) είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι μία κλασική σαλάτα φτιαγμένη κυρίως με τριμμένο λάχανο και ντυμένη με μία κρεμώδη σάλτσα όπου η βάση της είναι η μαγιονέζα.

Είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορα υλικά και γεύσεις. Την συναντάμε είτε στην απλή μορφή της με λάχανο και καρότο είτε με προσθήκη άλλων υλικών όπως κρεμμύδι, πιπεριές κόκκινες – πράσινες, σέλερι, σελινόριζα, ενώ ορισμένες φορές προστίθεται μήλο, με τη γεύση να γίνεται πιο φρουτένια και δροσερή.

Η σαλάτα κόσλοου (coleslaw) είναι η τέλεια επιλογή για να την συνδυάσουμε με λουκάνικο σε σάντουιτς. Συνοδεύει επίσης ψητά κρέατα είτε στη σχάρα είτε στο τηγάνι.

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα κόσλοου κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με ένα μαχαίρι είτε με το ειδικό εργαλείο που ονομάζεται μαντολίνο. Το καρότο το τρίβουμε στον τρίφτη. Επιλέγουμε να το τρίψουμε στο χοντρό μαχαίρι του τρίφτη. Το σέλερι το καθαρίζουμε πρώτα από τις ίνες του και στη συνέχεια το κόβουμε εμινσέ. Τις ίνες του σέλερι τις αφαιρούμε με ένα πίλερ. Τέλος την σελινόριζα την καθαρίζουμε αφαιρώντας το εξωτερικό της μέρος και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν). Η σελινόριζα αν δεν χρησιμοποιηθεί αμέσως θα πρέπει να της βάλουμε χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσει.

Σχετικές Συνταγές