Σάλτσα ταρτάρ

Σάλτσα ταρτάρ (sauce tartare)

H σάλτσα ταρτάρ (sauce tartare) δημιουργήθηκε τον 19° αιώνα και είναι ένα από τα βασικά παράγωγα της σάλτσας μαγιονέζα. Είναι μία ιδιαίτερη σάλτσα με έντονα γευστικά στοιχεία. Ταιριάζει απίστευτα με ψάρι είτε αυτό είναι βραστό είτε τηγανητό. Δοκιμάστε την επίσης με βρασμένες γαρίδες ή καραβίδες. Κάποια στιγμή τη δοκίμασα με μοσχάρι ψητό και πραγματικά σας λέω ήταν εξαιρετική. Άλλωστε είναι κρίμα να περιορίσουμε μία τέτοια σάλτσα μόνο σε ψάρι.

Η κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βρασμένο αυγό ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζί με τη μαγιονέζα συνθέτουν αυτή την υπέροχη σάλτσα. Κόψτε το αγγουράκι σε μικρά καρεδάκια (μπρινουάζ), ψιλοκόψτε την κάπαρη αλλά μην ξεχάσετε να την ξαρμυρίσετε. Βράστε το αυγό για 11 λεπτά (ντυρ) και στη συνέχεια κρυώστε το. Έπειτα, με έναν τρίφτη, τρίψτε το βρασμένο αυγό.

Σάλτσα ταρτάρ

Σάλτσα ταρτάρ

Για να φτιάξουμε την τέλεια σάλτσα ταρτάρ (sauce tartare) θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική μαγιονέζα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε μπορείτε να την πάρετε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ. 

Όπως και την μαγιονέζα έτσι και τη σάλτσα ταρτάρ την συντηρούμε στο ψυγείο. Καλύψτε με μία μεμβράνη την επιφάνειά της για να μην κιτρινίσει. Μην την κρατήσετε όμως παραπάνω από τρεις μέρες.

Σχετικές Συνταγές