Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι ρύζι με πιπεριές και σάλτσα ντομάτα. Είναι παρόμοια συνταγή με το ρύζι πιλάφι με τη διαφορά ότι εδώ προσθέτουμε επιπλέον πιπεριές, ντομάτα και πράσο. Για να παρασκευάσουμε το ρύζι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ρύζι κίτρινο. Το συγκεκριμένο ρύζι είναι το ιδανικό διότι μετά το βράσιμο παραμένει σπυρωτό. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μετρήσουμε το νερό που θα βάλουμε. Για παράδειγμα αν έχουμε 200γρ. ρύζι θα βάλουμε 400 με 450ml νερό. Βέβαια αυτό εξαρτάται από τον τρόπο μαγειρέματος που θα ακολουθήσουμε. Αν μετά τον πρώτο βρασμό το βάλουμε στο φούρνο τότε πρέπει να έχουμε τη διπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με το ρύζι. Αν όμως το αφήσουμε πάνω στην εστία, τότε θα πρέπει να προσθέσουμε παραπάνω νερό και αυτό γιατί εξατμίζεται καθώς βράζει.
Για τη σάλτσα ντομάτα επιλέξαμε να βάλουμε μόνο κρεμμύδι και σκόρδο. Το κρεμμύδι θα το ψιλοκόψουμε και θα το αφήσουμε να καραμελώσει στο ελαιόλαδο. Από το σκόρδο θα πάρουμε μία σκελίδα την οποία θα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη ώστε στο τέλος να την αφαιρέσουμε. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ντοματοχυμό παρά ντομάτα κονκασέ. Ο ντοματοχυμός θα σας δώσει καλύτερο σώμα στη σάλτσα. Όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο περάστε το από το μπίμερ ώστε να πολτοποιηθεί και το κρεμμύδι.
Το ρύζι με πιπεριές και σάλτσα ντομάτα το σερβίρουμε μαζί με λάδι άνηθου και λάδι πάπρικας.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί