Ρύζι γεμιστό με κοτόπουλο αλα ρεν

Ρύζι γεμιστό με κοτόπουλο αλα ρεν

Ρύζι γεμιστό με κοτόπουλο αλα ρεν είναι η σημερινή μας πρόταση! Σας διαβεβαιώνουμε ότι το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!! Το πιάτο είναι εμπνευσμένο από το γνωστό σε όλους μας vol au vent a la reine. Το vol au vent a la reine είναι ένα γεμιστό βολοβάν με βραστό κοτόπουλο και σάλτσα βελουτέ κοτόπουλου. Εμείς εδώ στο cookfood το έχουμε παρουσιάσει στην μικρότερη έκδοση του που είναι το Bouchée à la Reine την οποία συνταγή μπορείτε να δείτε εδώ.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε το ρύζι γεμιστό με κοτόπουλο αλα ρεν είναι αρχικά να βράσουμε το κοτόπουλο. Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε ώστε να ενισχύσουμε το ζωμό είναι το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το bonnet. Το χαρακτηριστικό με το ρύζι bonnet είναι το σπυρωτό αποτέλεσμα που έχει μετά το βρασμό.

Μόλις το κοτόπουλο βράσει θα το βγάλουμε από το νερό και θα το ξεκοκκαλίσουμε. Τον ζωμό που θα προκύψει τον κρατάμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα βελουτέ.

Για την σάλτσα βελουτέ χρειάζεται να φτιάξουμε ένα ρου ξανθό. Τα είδη των ρου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Το σερβίρισμα των υλικών το κάνουμε με έναν συνδυαστικό τρόπο. Θα στρώσουμε σε ένα μπολ μία ποσότητα ρυζιού και στη συνέχεια θα προσθέσουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα. Αυτό θα το κάνουμε μέχρι να γεμίσουμε το μπολ με αυτά τα υλικά. Αφότου γεμίσει το μπολ, το αναποδογυρίζουμε (ξεφορμάρουμε) και προσθέτουμε σάλτσα βελουτέ. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σχετικές Συνταγές