Ρότολο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Ρότολο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Για να φτιάξουμε ρότολο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τη ζύμη. Η ζύμη είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που έχουμε δείξει παλαιότερα στη συνταγή ρότολο με κοτόπουλο και σπανάκι.

Να θυμίσουμε τι σημαίνει ρότολο. Ρότολο ονομάζουμε τα αντικείμενα που έχουν κυλινδρικό σχήμα ή κάτι που έχει σχήμα κυλινδρικό.

Η συνταγή που θα ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε τη ζύμη για ρότολο είναι η βασική συνταγή των φρέσκων ζυμαρικών. Όταν θα έχει ετοιμαστεί η ζύμη, την ανοίγουμε με τη μηχανή των ζυμαρικών. Μπορούμε να την ανοίξουμε και με έναν πλάστη απλά με τη μηχανή θα έχουμε ένα πιο γρήγορο και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα φύλλα ζύμης τα ανοίγουμε και τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο αφού πρώτα τον έχουμε αλευρώσει.

Τοποθετούμε από πάνω τη γέμιση και κλείνουμε ρολάροντας τη ζύμη ώστε να δημιουργηθεί ένα κυλινδρικό σχήμα.

Για τη γέμιση έχουμε επιλέξει ένα συνδυασμό από σπανάκι και μπέικον ενώ για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Το μπέικον θα το σοτάρουμε και θα το αφαιρέσουμε από το τηγάνι ώστε να το προσθέσουμε αργότερα στο σοταρισμένο σπανάκι.

Η προσθήκη του μοσχοκάρυδου ταιριάζει εξαιρετικά στο ρότολο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα λευκά. Βέβαια μπορεί να γίνει και ένας συνδυασμός μανιταριών όπως πορτομπέλο, πορτσίνι κ.α.

Σχετικές Συνταγές