Ρότολο με κοτόπουλο και σπανάκι

Ρότολο με κοτόπουλο και σπανάκι

Είστε λάτρεις των φρέσκων ζυμαρικών και θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στις φρέσκες ζύμες; Η πρόταση μας για σήμερα είναι ρότολο με κοτόπουλο και σπανάκι το οποίο θα το συνοδεύσουμε με μία εύκολη σάλτσα ντομάτας.

Ξεκινώντας την ανάλυση της συνταγής να δούμε αρχικά τι είναι το ρότολο. Ρότολο ονομάζουμε ένα κυλινδρικό αντικείμενο ή κάτι που έχει το σχήμα του κυλίνδρου. Η σημερινή μας συνταγή έχει σχήμα κυλίνδρου.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη για ρότολο θα ακολουθήσουμε τη βασική συνταγή των φρέσκων ζυμαρικών. Αυτό που χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε τη ζύμη είναι η μηχανή για φρέσκα ζυμαρικά. Με τη μηχανή θα πετύχουμε ομοιόμορφο πάχος ζύμης. Αν δεν διαθέτετε μηχανή για ζυμαρικά, μπορείτε να το πετύχετε και με έναν πλάστη. Σίγουρα είναι πιο χρονοβόρα και λίγο πιο δύσκολη διαδικασία.

Η γέμιση που έχουμε επιλέξει είναι με σπανάκι και κοτόπουλο. Τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένα μέρος μοτσαρέλλα και ένα ένταμ.

Καθώς ανοίγουμε τη ζύμη ρίχνουμε αλεύρι στο πάγκο και τοποθετούμε από πάνω τη ζύμη. Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο κατά μήκος του φύλλου προσέχοντας οι άκρες να είναι καθαρές. Σε όλη την άκρη του φύλλου βρέχουμε με νερό ώστε όταν θα τυλίξουμε τη ζύμη να κολλήσει και να κλείσει καλά.

Το ρότολο με κοτόπουλο και σπανάκι όπως είπαμε θα το συνοδεύσουμε με σάλτσα ντομάτας. Τη συνταγή για τη σάλτσα ντομάτα μπορείτε να τη δείτε εδώ.

 

Σχετικές Συνταγές