Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι ένα γλυκό το οποίο μπορούμε να το γευτούμε είτε σαν επιδόρπιο είτε ως πρωινό. Έχει μία εύκολη διαδικασία παρασκευής. Βράζουμε στο νερό το ρύζι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κρατάμε μόνο λίγο γάλα από τη συνταγή ώστε να ενσωματώσουμε το κορνφλάουρ για να δέσει όλο το μείγμα.

Το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το γλασέ. Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα το οποίο το βρίσκουμε σε πολλές χώρες του κόσμου. Στις Σκανδιναβικές χώρες το σερβίρουν τα Χριστούγεννα. Στην Ελλάδα συνηθίζεται να το σερβίρουμε με κανέλα.

Ιστορικά το ρυζόγαλο ήταν πολύ δημοφιλές επί Τουρκοκρατίας λόγω της εύκολης διαδικασίας παραγωγής.

Στη συνταγή παρατηρούμε ότι χρησιμοποιούμε νερό για να βράσουμε το ρύζι. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το νερό με φρέσκο γάλα και να βράσετε εκεί το ρύζι. Αν επιλέξετε μόνο το γάλα για το βράσιμο του ρυζιού θα πρέπει να προσέξετε να μην σας κολλήσει.

Για το άρωμα χρησιμοποιούμε βανίλια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για σκόνη, κλωνάρια βανίλιας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κάποιο ξύσμα. Σας προτείνουμε πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Αν βρείτε σε κάποιο delicatessen ”το χέρι του Βούδα” μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το ξύσμα του. Αν θέλετε να δείτε πληροφορίες για το χέρι του Βούδα μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Σχετικές Συνταγές