Ρυζοσαλάτα

Ρυζοσαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία ρυζοσαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Το σύνολο των υλικών που συνθέτουν αυτή την ιδιαίτερη σαλάτα συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Πιο αναλυτικά, το ρύζι είναι η βάση της σαλάτας. Έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε καστανό ρύζι. Μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε με ρύζι bonnet. Τα ρεβίθια είναι το δεύτερο σε σειρά υλικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο. Τα ρεβίθια προτού τα βράσουμε χρειάζονται μούλιασμα τουλάχιστον 8 ώρες. Αφότου τα μουλιάσετε, σουρώστε τα και ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό. Βάλτε τα να βράσουν σε άφθονο νερό. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Όταν θα είναι έτοιμα σουρώστε τα και κρυώστε με κρύο νερό.

Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πιπεριές Φλωρίνης, μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι. Τις πιπεριές Φλωρίνης θα τις κόψουμε ζουλιέν, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα.

Όμως, το ιδιαίτερο υλικό που θα κάνει τη διαφορά σε όλη τη σαλάτα είναι το κύμινο.

Το κύμινο είναι ένα μπαχαρικό που ταιριάζει πολύ με το ρύζι (δείτε εδώ συνταγή για ριζότο με κύμινο) αλλά και με το ρεβίθι και το πορτοκάλι. Εμείς επιλέξαμε να το προσθέσουμε στη βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Με αυτό τον τρόπο θα αγκαλιάσει όλα τα σημεία της σαλάτας.

Η ρυζοσαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού είναι μία δροσερή σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί επίσης και ως κρύο ορεκτικό.

Σχετικές Συνταγές