Ρολό χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα

Ρολό χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα

Ένα γευστικό φαγητό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας είναι το ρολό χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα. Βέβαια μέσα στην γέμιση δεν έχουμε μόνο βερίκοκα αλλά και άλλα υλικά που θα δώσουν χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό.

Προτού όμως μιλήσουμε για τη γέμιση, να πούμε λίγα λόγια για την πανσέτα και πως την χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ρολό. Η πανσέτα είναι η κοιλιά του χοιρινού. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος το οποίο έχει αρκετό λίπος εξωτερικό αλλά και ενδομυϊκό. Τα κόκκαλα της ξεκινάνε από ένα σημείο και μετά. Αυτό σημαίνει πως έχουμε ένα καθαρό κομμάτι χωρίς κόκκαλα. Το άλλο σημείο με τα κόκκαλα δεν είναι εμπόδιο καθώς αφαιρούνται σχετικά εύκολα. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί να την ανοίξουμε παραπάνω για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ρολό. Αυτό βέβαια μπορείτε να το ζητήσετε και από τον κρεοπώλη σας.

Για τη γέμιση εκτός από βερίκοκα θα βάλουμε σταφίδες και κουκουνάρι. Το “σώμα” όμως της γέμισης θα μας το δώσουν δύο άλλα υλικά, ο χοιρινός κιμάς και το μουλιασμένο ψωμί. Όσο πιο γευστικό είναι το ψωμί τόσο πιο ωραία θα είναι η γέμιση και βέβαια το τελικό αποτέλεσμα. Αν ο χοιρινός κιμάς δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με κιμά κοτόπουλου.

Το ρολό χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα μπορείτε να το ψήσετε σε ένα ταψί ή σε γάστρα. Ότι και αν επιλέξετε από τα δύο, καλό είναι να βάλετε στον πάτο του σκεύους καρότα ώστε να πατήσει πάνω τους το ρολό και να μην κολλήσει στο ταψί. Προσθέστε στο ταψί λίγο νερό ή ζωμό κοτόπουλο και πάνω από το ρολό, ελαιόλαδο και αλάτι.

Σχετικές Συνταγές