Ρολό με μουσελίν κοτόπουλου

Ρολό με μουσελίν κοτόπουλου

Η σημερινή μας πρότασή είναι ιδιαίτερη!! Θα φτιάξουμε ρολό με μουσελίν κοτόπουλου και είμαστε σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείτε!!

Τι είναι όμως η μουσελίν κοτόπουλου;

Η μουσελίν κοτόπουλου είναι ένα πολτοποιημένο κοτόπουλο στο οποίο προστίθεται ασπράδι αυγού και μυρωδικά της επιλογής μας. Όλο το μείγμα το τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και στη συνέχεια το ποσάρουμε είτε σε νερό είτε σε ζωμό.

Γιατί να επιλέξουμε αυτή τη μέθοδο;

Με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι ένα ζουμερό, αφράτο κοτόπουλο με όλες τις γεύσεις που θα του έχουμε προσθέσει να παραμένουν αναλλοίωτες.

Το κοτόπουλο που επιλέγουμε είναι στήθος χωρίς την πέτσα και χωρίς λίπος. Το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με ασπράδι αυγού, μυρωδικά της επιλογής μας και παγάκια. Τα παγάκια έχουν διπλό ρόλο στην πολτοποίηση. Αρχικά δεν αφήνουν να αναπτυχθεί θερμοκρασία στα μαχαίρια του μπλέντερ άρα και στο κοτόπουλο. Επίσης η υγρασία που προκύπτει εισχωρεί στα μόρια του κοτόπουλου κάνοντάς το πιο μαλακό και αφράτο. Όπως προαναφέραμε η μέθοδος μαγειρέματος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το ποσέ. Με τη μέθοδο ποσέ το μαγείρεμα θα είναι πιο απαλό. Αφότου ολοκληρώσουμε το ποσάρισμα μπορούμε είτε να το σερβίρουμε έτσι είτε να το κόψουμε και να το σοτάρουμε.

Το ρολό με μουσελίν κοτόπουλου θα το συνοδεύσουμε με κρέμα κολοκύθας, σάλτσα γλυκού κρασιού και λάδι μαϊντανού.

Σχετικές Συνταγές