Ρολό κανταΐφι με ροκφόρ

Ρολό κανταΐφι με ροκφόρ και μαρμελάδα ντομάτα

Ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό πιάτο για το τραπέζι σας είναι το ρολό κανταΐφι με ροκφόρ και μαρμελάδα ντομάτα. Το ροκφόρ είναι ένα γαλλικό τυρί το οποίο προέρχεται από τα νότια της χώρας, στην περιοχή Ροκφόρ-συρ-Σουλζόν. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ροκφόρ εδώ.

Ένα άλλο τυρί παρεμφερές με το ροκφόρ το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η γκοργκοντζόλα. Εξίσου δυνατή γεύση με χαρακτηριστικό άρωμα που αφήνει το στίγμα του στην πίτσα. Εκτός βέβαια από τα δύο αυτά τυριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε καθώς τυλίγουμε τα ρολά είναι να μην αφήσουμε κενά. Καθώς ψήνεται το ρολό στο φούρνο, λιώνει το τυρί και χύνεται έξω από το ρολό. Εκτός από το ψήσιμο στο φούρνο, μπορούμε να τα κάνουμε και τηγανητά. Βέβαια το πιο ασφαλές ψήσιμο είναι στο φούρνο.

Η μαρμελάδα ντομάτα ταιριάζει απίστευτα με το ροκφόρ. Για να φτιάξετε τη μαρμελάδα ντομάτα θα πρέπει πρώτα να την μπλανσάρετε και στη συνέχεια να την ξεσποριάσετε και να την κόψετε κονκασέ.

Δείτε εδώ τη συνταγή για μαρμελάδα ντομάτα

Το ρολό κανταΐφι με ροκφόρ και μαρμελάδα ντομάτα μπορείτε να το σερβίρετε είτε ως ορεκτικό είτε ως πρώτο πιάτο!

Δείτε επίσης τη συνταγή για γαρίδες με κανταΐφι εδώ.

Σχετικές Συνταγές