Ρολό κανταΐφι γεμιστό με κρέμα τυριού και κουλί φράουλας

Ρολό κανταΐφι με κρέμα τυριού και κουλί φράουλας

Σήμερα σας προτείνουμε ρολό κανταΐφι με κρέμα τυριού και κουλί φράουλας!!

Ακούγεται δύσκολη σαν συνταγή αλλά πιστέψτε με, δεν είναι. Πρόκειται για ένα αλμυρό ζεστό πιάτο το οποίο μπορούμε να το σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο ή ως ορεκτικό.

Για να φτιάξουμε αυτά τα ρολάκια χρειαζόμαστε αρχικά φύλλο κανταΐφι. Το φύλλο κανταΐφι όταν το βγάζουμε από τη συσκευασία παρατηρούμε ότι είναι σχεδόν κολλημένο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το ανοίξουμε προσεχτικά, αφρατεύοντας το. Αυτή η διαδικασία θέλει προσοχή ώστε να μην το κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Αφότου το ”ξάνουμε” το απλώνουμε σε λωρίδες πάνω σε ένα πάγκο. Το φύλλο κανταΐφι όσο μένει ανοιχτό στον αέρα ξεραίνεται. Οπότε για να μην μας ξεραθεί το φύλλο, έχουμε έτοιμη τη γέμιση, γεμίζοντας γρήγορα τα ρολάκια.

Για την κρέμα τυριού επιλέγουμε να βάλουμε αρωματικά βότανα τα οποία θα περάσουν το άρωμά τους στο μείγμα. Σήμερα εμείς επιλέξαμε να βάλουμε μέντα. Η μέντα έχει χαρακτηριστικό άρωμα που δεν περνά απαρατήρητο.

Μόλις γεμίσουμε και ρολάρουμε τα κανταΐφι, τα βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο. Το βούτυρο είναι αυτό που θα ψήσει, θα νοστιμίσει και θα δώσει ένα χρυσαφένιο χρώμα στα ρολάκια.

Το ρολό κανταΐφι με κρέμα τυριού το συνοδεύουμε με ένα κουλί φράουλας. Η φράουλα μαζί με την κρέμα τυριού είναι ένας ταιριαστός συνδυασμός. Για να φτιάξουμε κουλί έχουμε δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι σε ωμή μορφή και ο δεύτερος σε ζεστή. Με τον πρώτο τρόπο απλά βάζουμε τις φράουλες μαζί με ζάχαρη σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε. Ο δεύτερος τρόπος χρειάζεται φωτιά. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες μαζί με ζάχαρη άχνη, Προσέχουμε να σιγοβράζει. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του κουλί φράουλας, το περνάμε από σινουά και το χρησιμοποιούμε σε γλυκές παρασκευές.

Σχετικές Συνταγές