Ρολό γαλοπούλας με μεσογειακά αρώματα

Ρολό γαλοπούλας με μεσογειακά αρώματα

Το ρολό γαλοπούλας με μεσογειακά αρώματα είναι μία πρόταση του cookfood για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Λέγεται πως η γαλοπούλα έφτασε πρώτα στην Ισπανία ή από τον Κολόμβο ή από τον Ισπανό κατακτητή Hernando Cortes.

Οι απόψεις διίστανται.

Ύστερα από ένα ταξίδι του, ο William Strickland το 1526, για πρώτη φορά φέρνει στη Βρετανία 6 γαλοπούλες.

Ο Ερρίκος ο VIII ήταν ο πρώτος Άγγλος βασιλιάς που δοκίμασε γαλοπούλα. Αυτός όμως που έκανε μόδα τη γαλοπούλα τα Χριστούγεννα ήταν ο Εδουάρδος ο VII.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της γαλοπούλας πατήστε εδώ.

Όπως καταλαβαίνουμε είναι ένα ξενόφερτο έθιμο το οποίο το υιοθέτησε η χώρα μας. Στην Ελλάδα προτού καθιερωθεί η γαλοπούλα, συνηθίζαμε να ετοιμάζουμε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας, παρασκευές με χοιρινό ή κοτόσουπα.

Πλέον έχει μπει στη ζωή μας, κατά βάση ως Χριστουγεννιάτικο γεύμα χωρίς όμως να το αποκλείουμε από την υπόλοιπη χρονιά.

Για την συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα θα πρέπει αρχικά να ξεκοκαλίσουμε τη γαλοπούλα διατηρώντας την ατόφια για να μπορέσουμε να τη γεμίσουμε σωστά (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας).

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι η μελιτζάνα. Αυτό το σπουδαίο λαχανικό κάνει τη διαφορά σε αυτό το πιάτο. Η γλυκάδα που θα προσδώσει σε συνδυασμό με τα αποξηραμένα φρούτα είναι κάτι το μοναδικό.

Συνοδεύουμε το ρολό γαλοπούλας με μεσογειακά αρώματα με πατάτες, τις οποίες τις ψήνουμε μαζί με τη γαλοπούλα.

Related Recipes